Filosoful Mihai Şora răspunde nenumăratelor solicitări de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la tema viitorului referendum.
Filosoful spune că a primit numeroase epistole şi apeluri care l-au îndemnat, ispitit sau somat să spună ce crede despre acest subiect.
În acest sens, el a transmis printr-un text postat pe Facebook răspuns tuturor categoriilor de cereri – (prieteni, sirene ori anchetatori).
„Nu țin să adaug și vocea mea atâtor voci mai mult sau mai puțin melodioase ori stridente care, zilele acestea, ne pun pe gânduri, ne dezbină sau ne tulbură. Fiecare își poate folosi mintea cea de pe urmă, convingerile profunde, propriul discernământ.”, scrie Mihai Şora.
Şi totuşi, el face trimitere la o postare mai veche inspirată de termenul „şobolani”, folosit de Liviu Dragnea în vară, pentru a eticheta adversarii politici şi alţi critici, inclusiv din zona societăţii civile.
Citiţi şi:
Mihai Şora, lecţia despre extraordinarul şobolan
„Țin, totuși, să vă readuc aminte că, dincolo de ceea ce ne desparte (sau este indus ca să ne despartă), există nenumărate (și urgente) lucruri ce ne unesc, ne fac să râdem sau să plângem împreună, să devenim un întreg. Nu ați uitat, trag nădejde, de „șobolani“ (și familia lor de cuvinte). Am scris, acum câteva luni, despre grozavul heterocephalus glaber, șobolănelul longeviv, golaș și mototolit, de la care avem atâtea de învățat. Iată-l, aici, fixat pe pânză și – așa cum se cuvinte – aureolat.
Îi mulțumesc Doamnei Ioana Luca, cea care l-a pictat și – din Germania îndepărtată – mi l-a expediat. Va sta pe un raft al bibliotecii mele, nu departe de Domnul Kant (cel cu legea morală și cerul înstelat). În cinstea dumnealui, am deschis azi un nou album, unde voi aduna toți șoriceii năzdrăvani, cu mintea limpede”, scrie filosoful.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media