Maratoanele vaccinării din weekend, un succes. Mii de oameni din toate colțurile țării au profitat de ocazie și au mers la vaccin

Data actualizării: Data publicării:
tanar care isi ridica maneca tricoului pentru a fi vaccinat
Foto: Guliver/GettyImages

Mai multe maratoane de vaccinare împotriva noului coronavirus au loc în acest weekend în orașe din toate colțurile țării. Mii de oameni au lăsat deoparte treaba și distracția pentru câteva ore și au mers să se vaccineze. Fie că au făcut rapelul sau doar prima doză, românii au făcut cozi la centrele unde se administrează serul anti-Covid. În continuare se poate imuniza oricine are peste 16 ani și merge la centrul de vaccinare doar cu buletinul. Pe site-ul vaccinare-covid.gov, la secțiunea evenimente, găsiți lista completă a locurilor unde puteți merge să vă vaccinați fără programare, dar și programul de lucru al centrelor.

Ploiești

Doar la Ploiești, în cadrul maratonului de vaccinare anti-Covid organizat pe Stadionul „Ilie Oană” s-au imunizat de vineri după-amiază și până în prezent aproape 3.000 e persoane, iar ploieștenii mai au timp până astăzi, la ora 20.00 să se prezinte la vaccin, potrivit Agerpres.

Campania de vaccinare este organizată sub motto-ul „Start către o viaţă normală”. Pe Stadionul "Ilie Oană" funcţionează şase fluxuri de vaccinare pe timpul zilei şi două noaptea, imunizarea făcându-se cu ser de la Pfizer BioNTech.

Cei care doresc să se vaccineze se pot prezenta direct, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, la punctele de imunizare. Intrarea se face de pe Strada Alexandru Vlahuţă, peluza I.

În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile, pentru persoanele care doresc să se vaccineze s-au amenajat spaţiile de aşteptare sub peluza stadionului şi în tribune.

În cadrul maratonului vaccinării de la Ploieşti sunt implicaţi 22 de medici, 22 de registratori şi 44 de asistenţi medicali. De asemenea, sunt implicaţi voluntar studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'' din Bucureşti.

Iași

Maratonul de vaccinare a fost un succes și la Iași. Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, până în prezent, la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, a anunţat, duminică, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, potrivit Agerpres.

Vaccinul administrat aici este cel de la Pfizer/BioNTech, iar rapelul se poate face peste 21 de zile la UMF sau în oricare alt centru.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, organizat pentru persoanele de peste 16 ani, a început vineri, la ora 16,00, şi se va încheia luni, la ora 08,00. Sunt organizate 20 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi aproape 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Pe parcursul celor trei zile, între orele 14,00 şi 15,00 şi 18,00 - 19,00, pe esplanada UMF sunt prezentate recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru, sub egida Ateneului Naţional Iaşi.

Citiți și: Maratonul, cheia vaccinării. Românii din străinătate profită de ocazie și fac mii de kilometri pentru a se vaccina în țară

Târgu Mureș

La maratonul de vaccinare de la Târgu Mureş, peste 5.000 de persoane au primit serul anti-Covid în 48 de ore.

Prezent duminică, la Târgu Mureş, profesorul Alexandru Rafila a catalogat drept un succes maratonul de aici, el arătând că numărul celor vaccinaţi, raportat la dimensiunea oraşului şi a judeţului Mureş, poate fi considerat un record.

„Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, le-a spus Alexandru Rafila jurnaliștilor.

Cluj-Napoca

Și la Cluj-Napoca, în primele 18 ore de la începerea maratonului de vaccinare s-au imunizat peste 1.100 de persoane.

Pentru sănătatea noastră și să ne protejăm colegii, bunicii, familia”, spune o tânără. Ea mărturisește că cel mai mult anul acesta i-a lipsit facultatea.

Vaccinarea la Cluj este asigurată de 600 de voluntari.

„Sunt medic rezident, da, am fost de ieri seară în tură și bineînțeles, asta e extra, pe lângă munca noastră”, spune Diana Șlangher.

Blaj

Prezenţa la maratonul de vaccinare anti-COVID organizat duminică în municipiul Blaj a fost mult peste aşteptările organizatorilor, fiind epuizate în primele trei ore cele 200 de doze estimate a fi folosite în cadrul acţiunii, astfel încât au fost trimise în regim de urgenţă de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba încă 300 de doze, scrie Agerpres.

Maratonul de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2 se desfăşoară duminică în municipiul Blaj între orele 8,00 - 20,00, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu", fiind administrat ser produs de Pfizer BioNTech. Se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare, doar cu buletinul de identitate.

Pentru persoanele vârstnice şi fără posibilitate de deplasare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac şi Petrisat, Primăria Municipiului Blaj a asigurat transportul la maratonul de vaccinare.

Copiii peste 16 ani se pot vaccina și ei la maratoanele din țară, cu Pfizer, dar trebuie să prezinte un acord semnat de părinți sau de tutorele legal.

Până acum, 3,88 milioane de români au făcut vaccinul împotriva COVID-19. 2,75 milioane dintre aceștia au făcut și cea de-a doua doză.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri