„Vreau să știți ce ați făcut cu votul dumneavoastră pe 9 februarie. Ați votat trei cereri de arestare preventivă și una de reținere. Pe 10 februarie am fost reținută, pe 11 arestată.
Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei și dezbrăcată, mi-au luat sutienul și am fost dusă într-o cameră cu dimensiunea de trei pe trei metri, în care erau patru paturi, câte două suprapuse. Apă caldă era doar dimineața și noaptea. Iar WC-ul era de tip turcesc, fără ușă, dotat însă cu un duș pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nimeni nu îl folosea puneam un pet pe post de capac, ca nu cumva să vină șobolanii.
Pereții erau scorojiți, geamul nu se închidea și era curent. Dacă te spălai pe cap nu aveai acces la foehn să te usuci, ceea ce îți dădea șanse minim la o raceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită.
Aș fi vrut să vin astăzi în cătușe în fața dumneavoastră. Să le puteți vedea și atinge, ca să întelegeți mai bine ce se întâmplă”, a spus Elena Udrea în discursul din Parlament.
La scurt timp, fostul ministru a postat și un mesaj pe o rețea de socializare.
„Nu m-am dat cu mir, nu am citit acatiste şi nici nu am cerut clemenţă sau ajutor din partea colegilor.
Singurul lucru pe care l-am solicitat este ca parlamentarii să gândească pentru ei înşişi şi să legifereze astfel încât abuzurile care se comit în cazul meu să nu li se mai întâmple altor mii de români care trec prin situaţii similare.
Codul Penal şi Codul de Procedură penală trebuie modificate astfel încât arestul preventiv să redevină o măsură excepţională şi el să nu mai poată fi impus pe baza unor simple denunţuri nesusţinute de alte probe (aşa cum s-a cerut deja de 4 ori în cazul meu)”, a scris Elena Udrea pe Facebook.