Actualizare 11:55. Victor Ponta a plecat de la ICCJ. El a refuzat să facă declarații și nu a răspuns niciunei întrebări venite din partea jurnaliștilor. „Evident că nu fac, eu credeam că v-ați dat seama, chiar dacă strigați la mine”, le-a spus Victor Ponta jurnaliștilor.
Actualizare 11:00. Avocaţii lui Victor Ponta cer judecătorilor instanței supreme retrimitea dosarului Turceni-Rovinari înapoi la DNA. Premierul demisionar Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, un apropiat colaborator de-al său, sunt audiaţi la această oră de magistraţi. Cei doi au fost trimişi în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Acuzaţiile sunt de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, dar şi spălare de bani. La intrarea în ICCJ, fostul prim-ministru a refuzat să răspundă la întrebări. Deputatul Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor că în acest moment este persoană privată.
Reporter: Aveţi ceva să vă reproşaţi în legătură cu ce s-a întâmplat şi cum au fost gestionate lucrurile? Puteaţi să preveniţi tragedia de la Colectiv?
Victor Ponta: Fiind o persoană privată în acest moment, vă mulţumesc mult de tot.
Victor Ponta a demisionat miercuri din funcția de prim-ministru în urma protestelor ce au avut loc în urma tragediei din clubul Colectiv.
Victor Ponta nu a făcut declarații la intrarea în sediul ICCJ.
Primul termen al procesului a avut loc pe 21 septembrie, însă Ponta nu s-a prezentat atunci în sala de judecată, instanța discutând doar menținerea controlului judiciar în cazul lui Dan Șova.
Toate persoanele implicate în acest dosar au fost chemate la ICCJ astăzi. Instanța urmează să examineze toate excepțiile depuse de părțile implicate, iar apoi vor decide dacă încep judecarea pe fond a dosarului.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată luna trecută pe Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.
Alături de el va fi judecat Dan Şova, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani.
În stare de libertate au mai fost trimişi în judecată Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (C.E.R), în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-au reținut cinci infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.
Citiți și