Video Un judecător i-a aprobat cererea liderului clanului Caranilor să plece din țară în vacanță în Grecia, să-și facă ziua de naștere

Data actualizării: Data publicării:
clan-carani-descinderi-digi24
Membrii clanului Carani au fost săltați dintr-un club. FOTO: Captură Digi24

Liderul clanului Caranilor, Emil Răducanu, judecat într-un dosar penal alături de 45 de complici pentru o lungă listă de infracțiuni periculoase, a cerut la sfârșitul lunii trecute „învoire” de la judecător pentru a pleca din țară în vacanță în Grecia, pentru a-și sărbători ziua de naștere, dar și absolvirea facultății de către fiica sa. Potrivit Libertatea, care a dezvăluit cazul, judecătorul i-a aprobat cererea, însă procurorii au contestat decizia instanței.

 

Considerat unul dintre liderii clanului Caran, Emil Răducan e judecat alături de 45 de complici pentru o lungă listă de infracțiuni periculoase. Gruparea a fost destructurată de anchetatori în noiembrie anul trecut, când deja devenise una dintre cele mai influente din zona București - Ilfov.

Anul trecut, anchetatorii au descoperit că interlopii tocmai bătuseră palma cu un clad din Statele Unite și pregăteau lovituri din sfera infracțiunilor informatice.

De altfel, frații Caran au fost ridicați de mascați în toamna anului trecut chiar din centrul Capitalei, dintr-un local în care ora 6 dimineața i-a prins la o petrecere.

Potrivit dezvăluirilor Libertatea, cererea ca să poată pleca temporar din țară a fost depusă luna trecută la Tribunalul București de avocații lui Emil Răducan.

Argumentul susținut în fața instanței chiar de suspect: este ziua lui de naștere, iar fiica sa a absolvit studiile de drept, ambele evenimente urmând să fie sărbătorite în Grecia.

Judecătorul i-a aprobat solicitarea și a scris în motivare că dorința de a petrece vacanța în familie e „pertinentă”, iar actele arată că Emil Răducanu chiar a făcut rezervări în Grecia.

Procurorul de ședință a contestat însă hotărârea instanței, argumentând că inculpatul poate sărbători ți în România, iar magistrații de la Curtea de Apel vor decide dacă o mențin sau nu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri