Un cerșetor din Sibiu i-a dat 100 de euro mită unui polițist, ca să nu îl amendeze. I-a cerut și să îl ducă acasă cu mașina de poliție

Data publicării:
barbat cu mana intinsa care cerseste
Un cerșetor din Sibiu a fost reținut pentru că a vrut să dea mită 100 de euro unui polițist, ca să nu îl amendeze. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un cerșetor din Sibiu a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că a încercat să dea mită unui polițist. Bărbatul a vrut să-i ofere agentului 100 de euro mită, ca să nu îl amendeze. În plus, le-a cerut oamenilor legii să-l ducă acasă, cu mașina de Poliție, scriu jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Incidentul a avut loc pe 5 mai 2024, imediat după miezul nopții. Prins la cerșit pe o stradă din municipiul Sibiu, bărbatul de 72 de ani s-a gândit că va scăpa de amendă dacă va da șpagă.

A scos din buzunar două bancnote de 50 de euro pe care i le-a întins, cu titlu de mită, unui agent de poliție "spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Mai mult, bărbatul le-ar fi cerut agenților de poliție să-l ducă acasă cu autospeciala, în Merghindeal, comună situată la 70 de kilometri de orașul Sibiu. Polițiștii l-au reclamat, însă,  pentru dare de mită, astfel că, în urma anchetei, cerșetorul a fost reținut în cursul zilei de miercuri.

"În data de 29.05.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, a transmis, pentru sursa citată, prim procuror adjunct Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Bărbatul va ajunge în fața instanței în cursul joi, transmit oamenii legii, care precizează și că "punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pierdere imensă pentru România. Anunțul trist tocmai a venit
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Boala de care suferă Anca Țurcașiu: „Nu există remediu”. Artista nu mai consumă carne de 34 de ani și a...
Film Now
A fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce...
Adevarul
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
Newsweek
Aviz favorabil pentru o nouă recalculare de pensie. 850.000 pensionari vor lua 400 lei în plus. Când
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...