©FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
ACTUALIZARE 12.15. Reprezentanţii Hexi Farma contrazic informaţiile publicate azi şi susţin că firma nu a mai livrat nimic din anul 2009, iar atunci livrările s-au făcut doar la Spitalul Miercurea Ciuc.
În acest sens, firma ataşează un raport de vânzări pe anul 2009 şi decizia din 2009 a Tribunalului Bucureşti privind admiterea cererii de suspendare temporară a activităţii până în 2012.
„După binecunoscuta formulă Adidas și Adibas, Dan Condrea deținea Hexi Pharma, dar și Hexi Farma! Ambele firme au același sediu social: București, Strada Floare Roșie. Este apartamentul unde a locuit tatăl său, fondatorul afacerii Hexi”, scriu jurnaliștii de la gsp.ro, care reproduc în facsimil un extras de la Registrul Comerțului:
Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerțului pe 5 noiembrie 2004. Proprietari sunt Dan Condrea (70%) și fosta soție Laura Georgescu (30%). După despărțirea celor doi, bărbatul a folosit firma cum a vrut. „M-a deposedat de bani, carduri și alte proprietăți”, spunea Laura Georgescu. Mai exact, Dan Condrea a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma. Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea și sora fostei soții, cu care se află acum în relații glaciale.
Uneori, Condrea se ducea la licitații cu o firmă și, imediat, cu cealaltă. În august 2014, Spitalul Județean de Urgență Brăila a luat de la Hexi Farma dezinfectanți în valoare de 115.000 lei. În septembrie 2014, o lună mai târziu, Spitalul Județean de Urgență Brăila semnează cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini de 2,9 milioane de lei.
La Vâlcea se întâmplă același lucru, tot în 2014, au aflat jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. Cronologic, ultimul spital care a parafat cu ambele firme este Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.
Toate produsele livrate erau diluate, potrivit investigației publicate pe tolo.ro.