Proiectul, componentă a „Programului naţional e-Romania” , a avut ca obiectiv principal dezvoltarea unui portal cu informaţii despre toate localităţile din România.
Inspectorii Corpului de control al primului-ministru au identificat nereguli în organizarea licicitaţiei pentru atribuirea contractului şi cheltuirea fondurilor.
Din Fondul de rezervă bugetară au fost alocate 11,9 milioane lei acestui proiect, valoarea totală a contractului fiind de 49,9 milioane lei cu TVA.
Conform constatărilor, atribuţiile de coordonare au fost delegate secretarului general al Ministerului Comunicaţiilor, care nu a aprobat însă caietul de sarcini. Valoarea estimată a cotractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma OMNILOGIC i-au fost acordate puncte nejustificat.
Inspectorii susţin că din verificările efectuate au rezultat indicii privind falisificarea unui document referitor la desfăşurarea procedurii de atribuire şi înlocuirea unei file din oferta declarată câştigătoare, legată de un număr de înregistrare fals pentru o notă justificativă care trebuia întocmită înainte de transmiterea anunţului de participare spre publicare în SEAP şi fila din ofertă privind serviciile de mentenanţă, nesemnată de ofertant şi fără antet.
Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor sunt acuzaţi de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu împotriva intereselor publice, pentru că a atribuit acel contract firmei respective prin falsificare de înscrisuri şi modificare a datelor din procesul de atribuire.
Şi compania IT este acuzată de fals şi înşelăciune, prejudicul adus statului depăşeşte 50 de milioane de lei.
Deşi contractul a fost semnat în 2009, acel portal nu este gata.
Acel portal trebuia să fie unul de prezentare a localităţilor, să conţină un scurt istoric al acestora, cu date depsre organizarea administrativă, obiective turistice şi date despre sănătate şi educaţie.
Contractul a fost semnat în vreme ce la şefia ministerului era Gabriel Sandu.
În raportul Corpului de control apar şi numele a doi consilieri - Andrei Săvulescu şi Alexandru Dumitrache, acuzaţi de fals intelectual. Aceştia ar fi semnat procesele verbale de predare - primire a componentelor IT, care trebuiau să fie livrate de companie. Deşi acestea nu erau fizic în stocurile ministerului, au fost emise facturi care să ateste existenţa lor.