Edilul Capitalei a fost citat în calitate de martor.
La intrarea în sediul DNA, Sorin Oprescu a declarat că a fost chemat într-un dosar în care procurorii au suspiciuni în legătură cu retrocedare ilegală a unor terenuri în 2005.
Potrivit edilului, în acest caz s-a început urmărire penală în 2007.
În legătură cu această anchetă, la DNA a fost audiat şi Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei.
Terenul aflat în atenţia procurorilor este pe Aleea Mateloţilor în apropierea Lacului Băneasa iar în partea cealaltă spre Gara Băneasa la Calea Ferată Bucureşti Constanţa. Este o arie de aproape 15.000 de metri pătraţi.
Terenul aflat în zona 0 a Capitalei a fost retrocedat în 2005. După doi ani, în februarie 2007, Primăria Capitalei a dat aviz de urbanism pentru construirea blocurilor, dar nici până acum n-a început construcția. Pe porțiunea de teren acum este punctul de lucru al unei firme care depozitează mașinile ridicate după ce au fost parcate ilegal în București.
Procurorii au estimat valoarea terenului la 3, 3 milioane de euro și au anunțat deja că au început urmăritrea penală în cazul a doi foști şefi de servicii din Primărie.
Procurorii spun că una dintre persoanele urmărite penal în acest dosar este Andrei Creci, un fost director din Primăria Capitalei despre care spun procurorii că şi-a depăşit atribuţiile atunci când suprafaţa de teren a fost restituită.
Procurorii spun că sub influenţa celor doi foşti şefi, primarul general a semnat în iunie 2014 un document prin care le transmite procurorilor că retrocedarea s-a făcut legal şi, deci, Primăria n-a fost prejudiciat cu nimic şi nu are de recuperat nimic. Totuşi la ieşirea din DNA Sorin Oprescu s-a răzgândit şi a declarat că primăria s-a constituit parte civilă în proces pentru recuperarea prejudiciului.