Senatorul PSD Șerban Nicolae continuă declarațiile despre Justiția din România, deși premierul Viorica Dăncilă a spus, marți, în ședința PSD că discuțiile pe tema justiției trebuie să înceteze. Nicolae a vorbit despre ridicarea imunității președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spunând că el nu a votat pentru începerea urmăririi penale.
Comisia juridică a dat, după 6 luni de tergiversări, un raport neutru privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care acesta este acuzat că a primit foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari.
Șerban Nicolae a afirmat, miercuri, că acuzațiile pe care „nu știu ce infractor” i le aduce lui Tăriceanu „par că nu au legătură cu Justiția” și că astfel „scapă adevărații infractori”, sugerând că dosarul în care este vizat liderul ALDE ar fi unul politic.
„Codrin Ștefănescu și-a asumat răspunderea pentru rezultate și pentru organizare și a spus că e dispus să își depună mandatul, ceea ce a fost acceptat, nu au fost probleme deosebite. Și ca dovadă este faptul că Ștefănescu nu pleacă din partid, nu e supărat. Ca să lămuresc cu Comisia: din punctul meu de vedere, această șicană, aceste acțiuni făcute pe protocoale, acest tip de acțiuni făcute după 10 ani pentru că s-a sesizat nu știu ce infractor care, pătruns de spiritul pocăinței, să facă declarații îmi par că nu au legătură cu Justiția.
Ori eu nu pot, ca senator, să cer urmărirea penală a unui om, știind că asta este partea procedurii penale, pe asemenea considerente. În felul ăsta, scapă adevărații infractori, cât timp te ocupi de adversarii politici. Sunt foarte multe lucruri care par cât se poate de flagrante: au dispărut pădurile, a dispărut industria, a dispărut flota. Marea problemă a fost cu două salariate de la DGASP Teleorman, marea problemă a fost contractul cu nu știu ce firmă, făcut prin transfer bancar, cu toate actele la vedere, prin guvern, după 10 ani. Mi-e greu să cred că timp de 10 ani s-au făcut plăți către Microsoft și nimeni nu a observat până când nu au găsit o cale să se ia și de Călin Popescu-Tăriceanu”, a declarat Șerban Nicolae.
„Din punctul meu de vedere nu avem ce să votăm. Decizia aparține plenurilor. A fost nevoie de amânări din cauza faptului că unii colegi au studiat dosarul”, a adăugat Șerban Nicolae.