ACTUALIZARE 11.00. În cazul lui Dan Voiculescu, instanţa a decis să amâne procesul pentru citarea părţii civile din dosar, respectiv Administraţia Domeniilor Statului.
La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Sorin Pantiş.
Cei doi cer anularea pedepsei de închisoare cu executare, primită în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare.
În acest dosar, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, iar Sorin Pantiş la şapte ani.
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis în 15 octombrie că este admisibilă contestaţia în anulare depusă de Dan Voiculescu. O cerere similară a făcut şi Sorin Pantiş, aceasta fiind, de asemenea, admisă.
DAN VOICULESCU A FOST CONDAMNAT de Curtea de Apel Bucureşti, definitiv şi irevocabil, la 10 ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de lege, cerută, de altfel de procurori, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.
La capătul unui proces care ţinut aproape șase ani şi în care presa a numărat nu mai puţin de 47 de amânări, judecătorii au dispus şi recuperarea integrală a prejudiciului din acest caz: 60 de milioane de euro. Ceea ce înseamnă, între altele, că vor fi confiscate mai multe imobile şi terenuri, printre care şi sediul grupului de firme GRIVCO, precum şi clădirile în care funcţionează posturile Antena 1 şi Antena 3. Acestea din urmă se vor dovedi totuşi destul de greu de preluat de statul român. Potrivit unor informaţii, respectivele clădiri au fost vândute în urmă cu puţin timp de către grupul GRIVCO către către o altă firmă a familiei Voiculescu: INTACT.
Completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti format din magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea i-a mai condamnat definitiv în dosarul privatizării ICA și pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani de închisoare, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.
În acelaşi dosar, fostul director al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS, a primit şase ani de închisoare. Tot la şase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS.
Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.