Potrivit Curţii de Conturi, beneficiarii au fost firmele Rosal şi Romprest, al cărei nume se regăseşte şi într-un uriaş dosar de evaziune şi spălare de bani unde prejudiciul pentru stat a fost calculat la 4,5 milioane de euro.
Curtea de Conturi spune că Primaria sectorului 1 nu a respectat indicii de preţ din contractul iniţial iar Primăria sectorului 3 a venit cu modificări asupra contractului fără a cere aprobarea consiliului local.
Plăţile suspecte au fost făcute în timpul mandatelor lui Andrei Chiliman şi a lui Robert Negoiţă. Acesta din urmă spune însă acum că Primăria sectorului 3 nu a făcut nimic greşit şi că la mijloc ar fi o interpretare diferită a legii.
Mai exact, primaria ar fi decis ca firma de salubrizare să treaca mai des cu maşinile pentru a ridica gunoiul ceea ce a urcat tariful.
Consilierii locali de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul îi cer însă să publice documente care să ateste frecvenţa cu care treceau maşinile pe stradă, pentru a verifica daca nu cumva se plătea pentru 5 treceri pe săptămână când de fapt se făceau doar două.
Cele două primării au primit termen pana la finele lunii iulie pentru a recupera cele aproape 60 de milioane de euro.