Video Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele

Data actualizării: Data publicării:
DGA ridică documente de la sediul Jandarmeriei Bihor într-un dosar vizând fapte de corupţie
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Foto: Jandarmeria Bihor

Percheziții de amploare au avut loc în dimineața zilei de 29 octombrie atât la sediul Jandarmeriei Bihor, cât și la locuințele a trei subofițeri, bănuiți că ar fi beneficiat de concedii medicale fictive pentru a ajunge în Congo, acolo unde au fost angajați într-o armată de mercenari.

Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor fac percheziţii la locuințele a trei jandarmi din Oradea şi ridică documente din birourile persoanelor din conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

„Facem precizarea că Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor i s-au solicitat de către DNA, printr-o ordonanţă, predarea unor înscrisuri având în vedere un dosar pe care instituţia mai sus menţionată îl instrumentează. De asemenea, la acest moment, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor nu se desfăşoară percheziţii de către organele abilitate ale Direcţiei Generale Anticorupţie. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor colaborează cu organele de cercetare penală şi de fiecare dată când ni se vor cere pe cale oficială informaţii care pot elucida astfel de situaţii, vom pune la dispoziţie, în regim de urgenţă, toate datele solicitate", se arată într-o informare a Jandarmeriei Bihor, transmisă de Alina Ştefan, purtătorul de cuvânt al instituţiei, conform Agerpres.

Jandarmii sunt bănuiți că ar fi beneficiat de concedii medicale fictive în perioada 2023-2024, pentru a putea ajunge în Congo, acolo unde au fost angajați într-o armată de mercenari.

Conform unor surse din anchetă, citate de Digi24, cei trei au profitat „de apropierea de conducerea Jandarmeriei Bihor pentru a beneficia de aceste concedii medicale fictive care le-au permis să călătorească în Congo. Vorbim despre armatele de mercenari despre care s-au spus mai multe în februarie 2024, atunci când doi foști militari români au fost omorâți într-o ambuscadă”.

Acuzaţiile din dosar privesc fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie, cum ar fi luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, fals în declaraţii şi înşelăciune, relatează News.ro.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri