Surse: Percheziţii la ferma de porci a fiului lui Dragnea. Administratorul, audiat
Data actualizării: Data publicării:
Percheziţii, joi dimineaţă, la Ferma Salcia din Teleorman, deţinută de fiul liderului PSD, Valentin Dragnea, într-o operaţiune mai amplă a Parchetului General, care vizează un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro. Potrivit News.ro, administratorul fermei a fost dus la audieri.
Ferma Salcia ar fi vizată într-un dosar de evaziune fiscală, transmite News.ro, iar joi, ziua în care au avut loc percheziţii acolo, a fost dus la audieri şi administratorul fermei, Ilie Dragne. Potrivit News.ro, acesta din urmă detine 10% din actiunile fermei, în timp ce Ştefan Valentin Dragnea are 90%.
Ceea ce se ştie oficial până la acest moment e faptul că Parchetul General a derulat o operaţiune amplă, în dimineaţa zilei de joi, în 80 de locaţii din mai multe judeţe, între care şi locaţii din Teleorman. Totodată, se menţionează în comunicat, însă fără a fi prezentate nume de firme sau persoane, că cel puţin una din societăţile vizate are ca obiect de activitate "creșterea porcinelor".
Potrivit Hotnews.ro, procurorii de la Parchetul General ar fi făcut percheziţii nu doar la ferma Salcia, ci şi la o altă societate care a beneficiat de-a lungul timpului de mai multe cotnracte pe bani publici cu Primăria Alexandria.
Mai jos, comunicatul itnegral al Parchetului General :
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
În cursul zilei de astăzi, 10 august 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații (sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora) de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și unităților subordonate, respectiv din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.
Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.
În vederea garantării recuperării acestuia, s-au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile şi conturi bancare.
Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice.
De-a lungul timpului, presa a făcut dezvăluiri importante despre conexiunile dintre liderul PSD, afacerile familiei acestuia şi compania Tel Drum. Cu aceeaşi insistenţă, Liviu Dragnea a respins asocierea sa directă cu această societate abonată la bani publici, deşi există documente, inclusiv o notă secretă întocmită de un serviciu de informaţii, care pun într-o altă lumină poziţiile luate de Dragnea pe acest subiect.