Cercetările în acest dosar au început în urmă cu opt ani, dar au stagnat din cauza că Omar Hayssam a fugit din țară o bună perioadă de timp.
Hayssam a fost şi în 18 martie la DNA, când a dat declarații timp de opt ore în acest dosar.
Ancheta vizează depunerea de către Ogharit Trading CO Siria, care era controlată de Omar Hayssam, a unor acte false în dosarul de participare la privatizarea societăţii. Compania lui Hayssam a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al IPRS Băneasa în 2003, ulterior fiind dispusă încetarea activităţii societăţii înfiinţate în 1962, conform News.ro.
Procurorii DNA bănuiesc că IRPS Băneasa a fost falimentată intenționat.
Sirianul execută din 2013 o pedeapsă de 23 de ani şi patru luni de închisoare, rezultată în urma contopirii condamnărilor primite în patru cauze: dosarul „Manhattan”, privind fapte de înşelăciune şi delapidare, dosarul „Volvo", privind înşelarea a patru firme cu 1,6 milioane de euro, dosarul „Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.
Omar Hayssam a fost adus în România în iulie 2013, după ce timp de şapte ani a fost căutat de autorităţile române, întrucât a fugit din ţară în timpul cercetărilor în dosarul răpirii celor trei jurnalişti. Şefii SRI, SIE şi DGIPI de la acea dată, Radu Timofte, Gheorghe Fulga şi Virgil Ardelean, precum şi procurorul general al României Ilie Botoş au fost revocaţi din funcţii în 20 iulie 2006, după plecarea lui Hayssam.