ACTUALIZARE. Nicolae Mischie își exprimă satisfacția și mulțumește CEDO într-un comunicat transmis presei: „Am luat act cu satisfacţie cu privire la Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului, prin care acest organism internaţional a dovedit nevinovăţia persoanei mele în Dosarul „Arma de vânătoare” – dosar prin care mi-a fost ştirbită autoritatea morală, politică şi profesională, în mod nejustificat şi pătimaş, cu repercusiuni neplăcute asupra familiei, rudelor şi a tuturor celor care m-au apreciat şi respectat (s.n.). Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului repezintă încă o dovadă că CEDO îi tratează cu toată seriozitatea şi responsabilitatea pe români, ca cetăţeni europeni cu drepturi egale. Mulţumim pentru receptivitatea, imparţialitatea şi disponibilitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului de a mi se face dreptate, diminuându-se astfel parţial acţiunile nejustificate, nedrepte şi defăimătoare ale instituţiilor juridice şi politico-administrative din România.”
___________________
Nicolae Mischie s-a plâns că Înalta Curte l-a condamnat pe baza unor probe care au fost considerate insuficiente de instanțele inferioare, care îl achitaseră. CEDO i-a dat satisfacție, într-o decizie pronunțată marți, și i-a acordat daune morale de 3.000 de euro.
Dosarele lui Nicolae Mischie
Fostul „baron” de Gorj Nicolae Mischie a fost pus în libertate în mai 2014, după un an şi două luni de închisoare pentru mită. Decizia de eliberare condiţionată a fost dictată de magistraţii Tribunalului Gorj.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a declarat ani la rând că reprezintă unul dintre cele mai mari abuzuri judiciare din România. În luna martie a anului 2013, când a fost încarcerat, Nicolae Mischie a declarat că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului, considerându-se nevinovat.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost denunţat în anul 2004, la Direcţia Naţională Anticorupţie, de Clement Mocanu, un afacerist din Târgu-Jiu. În perioada 1999-2002, denunţătorul i-ar fi efectuat lui Mischie mai multe lucrări de renovare la trei imobile, valoarea serviciilor prestate de omul de afaceri fiind stabilită de anchetatori la 450.000 de lei.
Nicolae Mischie a mai fost anchetat penal în anul 2004, după ce a introdus în ţară o armă de vânătoare, fără să o declare la vamă.