Marko Attila, protejat de premierul Ungariei

Data publicării:
marko attila FB

Este vorba despre Marko Atilla, deputat UDMR, pentru care la sfârşitul anului trecut, Camera Deputaţilor a dat aviz pozitiv de arestare preventivă. Parlamentarul este urmărit penal şi în dosarul deschis pe numele Alinei Bica. Marko Attila este acuzat de abuz în serviciu, el fiind membru în Comisia de Despăgubiri atunci când omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi primit o despăgubire supraevaluată. Într-un alt dosar, deputatul UDMR a fost condamnat la sfârşitul anului trecut la 3 ani cu suspendare pentru retrocedarea ilegală a unei clădiri.

Deocamdată se află în Republica Ungară, la Budapesta. El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecție. În ce constă această protecție? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce privește clădirea școlii din Sfântu Gheorghe să nu fie naționalizată ca urmare a sentinței de condamnare care este apreciată ca fiind nelegală.”, a declarat, în exclusivitate pentru Digi24, avocatul lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu.

Ulterior, avocatul Eugen Iordăchescu a trimis redacţiei Digi24 o precizare:

„După consultarea cu domnul deputat Marko Attila trebuie să precizăm că nu se pune problema unei protecţii a persoanei sale, ci de o atenţie deosebită şi un sprijin nemijlocit al premierului şi guvernului ungar legat de renaţionalizarea colegiului Miko din Sfântu Gheorghe printr-o sentinţă definitivă considerată fundamental eronată şi nelegală. Prin reprezentanţi ai ambasadelor lor, guvernul Ungariei şi cel al Statelor Unite ale Americii au urmărit tot parcursul procesului, fiind prezenţi la toate termenele de judecată.

În legătură cu acuzaţiile aduse în dosarul Bica, precizăm că încă dinaintea formulării acuzaţiilor, procurorii DNA aveau dovezi privind nevinovăţia domnului Marko Attila, respectiv faptul că nu a participat la decizia incriminată, mai mult, dânsul a depus şi dovezile care înlăturau orice dubiu privind vinovăţia să. Contrar acestor evidențe, procurorii au comis un abuz repetat, pe de o parte, prin cererea arestării preventive în lipsa suspiciunii rezonabile, apoi prin refuzul de a da curs solicitării sale de a clasa dosarul de mai bine de două luni.

Considerăm cele două cazuri că fiind derapaje ale statului de drept şi încălcări grave ale drepturilor omului, ale dreptului la proprietate precum şi ale dreptului la un proces echitabil.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri