Video Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

Data publicării:
diplome de bacalaureat
Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: aradon.ro

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Actele ar fi fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții aveau domiciliile în toată țara. Mai mult, spun anchetatorii, instituția școlară înscrisă pe diplome nici măcar nu există în realitate.

Pentru a demasca rețeaua de diplome de Bacalaureat false, anchetatorii au făcut joi 12 percheziții, atât la sediul social și la punctul de lucru al centrului de pregătire profesională din București, cât și la domiciliile solicitanților din Arad, Bistrița–Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scopul perchezițiilor a fost de a descoperi și ridica documentele despre care există bănuiala că ar fi false, identificărea altor mijloace de probă, precum documente sau instrumente care ar fi ajutat la falsificarea diplomelor de bacalaureat, tipizate folosite pentru realizarea acestora, ștampile, timbru sec, sisteme informatice, care ar fi fost utilizate la realizarea falsurilor.

10 români sunt acuzați că ar fi vrut să devină manageri de transport marfă în baza unor documente false. Acum sunt cu toții cercetați într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

"Bănuiala falsurilor ar fi fost determinată de faptul că diplomele în cauză nu ar fi fost eliberate de către unitățile de învățământ, la care ar fi 'absolvit' titularii sau instituția școlară înscrisă pe diplomă nu ar fi funcționat / nu ar fi existat pe teritoriul național.

De asemenea, toate cererile în vederea eliberării certificatelor pentru cele 10 persoane ar fi fost depuse la instituție de către același centru de pregătire profesională, din municipiul București, deși acestea ar fi avut domiciliile în județe diferite", se arată în comunicatul Poliției Române.

Două persoane vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, mai anunță reprezentanții instituției. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste o porție de ceafă la grătar în Eforie. Prețurile au sărit în aer, nu te poți atinge nici...
Digi FM
Noile modificări ale Codului Rutier explicate. Iată ce spune Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR)
Pro FM
Christina Aguilera a făcut furori într-o rochie mini roz. Cum arată artista după ce a slăbit 18 kilograme
Film Now
Câți bani au primit actorii din „Gossip Girl” pentru rolurile din celebrul serial. Cine se află în fruntea...
Adevarul
Ce amenzi poți primi dacă urinezi în mare. Unde este interzisă „evacuarea fiziologică” și ce alte obiceiuri...
Newsweek
VIDEO Ucraina lovește Rusia cu ATACMS, după ce rușii le-au distrus 6 Su-27. SUA și-au dat acordul
Digi FM
Viața grea l-a făcut tare! Portarul Florin Niță, despre copilăria plină de griji: "Fără părinţi, fără bunici...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Momentul când un elan sălbatic se alătură unor tineri la un meci de fotbal în curte. Imaginile au devenit...
Film Now
Pedro Pascal, despre scenele de luptă cu Paul Mescal în „Gladiator 2”: Prefer să fiu aruncat dintr-o clădire...
UTV
Rita Ora, aparitie indrazneata. Artista a purtat o rochie transparenta la concertul trupei Girls Aloud