Cele 70 de familii care şi-au cumpărat apartamente în blocul înalt de 17 etaje spun că nu au văzut până acum actele, în condiţiile în care au depistat numeroase nereguli. Scara de evacuare în caz de incendiu, spre exemplu, se termină la etajul 1.
„În cazul în care e o urgență - incendiu sau orice, de altă natură - s-ar strânge ca în pâlnie, la etajul 1, toate familiile care ar accesa aceste scări, în vederea evacuării”, spune un locatar.
Sunt probleme şi cu furnizarea apei la etajele superioare, iar în structura de rezistenţă au apărut crăpături.
Mircea Opriș, preşedinte Asociaţia de Proprietari: Noi nu am intrat în posesia documentelor în privința... în posesia cărţii tehnice a imobilului care, după cum ştiţi cuprinde toate documentele necesare, inclusiv avize, proiecte și așa mai departe, ca să vedem în ce măsură au fost respectate
Oamenii au încercat să facă rost de documente de la constructor, dar fără succes.
Ovidiu Sima, locatar: Am făcut o sesizare și la primărie, cerând respectivele proiecte. Cei de la Primărie ne-au spus că sunt ridicate de DNA toate actele.
Daniel Maricuţa este în continuare în fruntea Primăriei Şelimbăr, însă biroul său este mai tot timpul închis.
„Procurorii anticorupție au ridicat, în urmă cu o lună, saci întregi de documente de aici, de la Primăria din Şelimbăr. Printre aceste acte se numără şi mai multe înscrisuri referitor la blocurile din zonele rezidențiale. Anchetatorii au nevoie de aceste dosare pentru că există suspiciunea că Daniel Maricuța nu ar fi eliberat nicio autorizație de construcție fără promisiunea că va primi și apartamente în viitoarele imobile”, transmite corespondentul Digi24 Adela Mohanu.
Zeci de apartamente ar fi fost trecute pe numele lui Sorin Haiduc, un interpus al primarului Daniel Maricuţa. În acest caz, procurorii vorbesc despre un prejudiciu de peste 114 milioane de euro.