Atunci, Cristi Danileţ a decis să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.
Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat că Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate, prin alegerea ca membru al Consiliului, participând în mod activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului, în contra celor însuşite prin proiectul de candidatură, iar poziţiile sale publice exprimate recent au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării mai degrabă în alte scopuri, fără a fi singurul, cel al promovării propriei imagini decât a intereselor judecătorilor români, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Vâlcea.
Pe de altă parte, joi se va întruni Adunarea Generală a Curţii de Apel Cluj, pentru a discuta procedura de revocare din funcţia de membru CSM a Alinei Ghica, fost preşedinte al CSM în 2012.
Citiţi şi:Cristi Danileţ: Este o opinie izolată, dar procedura e legală
Potrivit articolului 55, alineatul 4, din legea 317/2004, un membru ales al CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie.
La şedinţa CSM de vineri, Cristi Danileţ şi-a depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului, după ce candidatura Alinei Ghica, singura care aspirase la această funcţie, fusese respinsă.
„Am ajuns într-o situație de blocaj. Mi-am depus candidatura ca vicepreședinte la CSM și mi-am însușit proiectul d-nei Hăineală. Aștept votul”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.
Votul pentru alegerea vicepreședintelui s-a amânat pentru această săptămână.