Completul de cinci judecători al ÎCCJ a respins recursurile procuroruilor DNA, dar și ale fostei judecătoare, au menținut, în ședința de luni, decizia instanței supreme din 9 octombrie 2012.
La acea dată, judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost condamnată de instanţa supremă la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă. Ea a fost acuzată că ar fi primit de la un om de afaceri peste 200.000 de euro pentru a interveni la colegi magistraţi.
Traseul dosarului
Judecătoarea de la Înalta Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-a aflat în stare de arest preventiv, pentru trafic de influență, din 29 februarie, în urma deciziei colegilor săi de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Magistrații ÎCCJ au admis cererea procurorilor anticorupţie, care o reținuseră pentru 24 de ore, în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influenţă. Decizia de arestare preventivă a judecătoarei Maria David a fost contestată pe loc de avocatul acesteia, însă în 11 iunie, Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins recursul la măsura arestării preventive, ca fiind nefondat.
DNA a dispus trimiterea în judecată a magistratului în 21 martie, pentru două infracțiuni de trafic de influență. Potrivit rechizitoriului DNA, „în perioada noiembrie – decembrie 2009, inculpata David Maria a pretins și primit de la un denunțător suma de 200.000 de euro promițându-i, în schimb, că va interveni pe lângă magistrați din cadrul Curții de Apel Ploiești învestiți cu soluționarea unei acțiuni de contestație în anulare și îi va determina să adopte o soluție favorabilă denunțătorului”.