Reproșurile aduse DNA de către Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la șefia structurii anticorupție, se regăsesc și într-un mare dosar pe care chiar procuroarea din Constanța l-a prezentat drept reprezentativ pentru activitatea sa, potrivit g4media.ro.
![](https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTgl/MkYwOSUyRjA2JTJGOTc1NDgwXzk3NTQ4/MF9kbmEtMS5qcGcmdz04MDAmaGFzaD05/OWNmYzZkNDY5YjU1YWU1ZjJjZWE1ZTJhYWQwNTkwYg==.thumb.jpg)
Astfel, în dosarul „Mită în poliție” deschis la Constanța în 2009, 10 din cei 39 de suspecți și inculpați au fost scoși de sub urmărire penală sau achitați. Asta înseamnă o rată de eșec de 25% în acest dosar, în condițiile în care rata de achitări a DNA, criticată de Florea ca fiind prea mare, ajunge undeva la 14%.
În urma aceluiași dosar, 34 de polițiști au dat în judecată statul pentru că Parchetul, în euforia comunicării, le-a publicat datele personale, fiecare polițist primind câte 8.000 de lei printr-o decizie definitivă.
Adina Florea a reproșat DNA „abateri de la rigorile statului de drept”, numărul prea mare de achitări și „modul în care s-au respectat drepturile procesuale ale părților, comunicarea publică”.