Surse judiciare, care redau informaţii din documente ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) aflate la dosarul retrocedării ilegale de păduri, în care sunt judecaţi, printre alţii, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Tudor Chiuariu, au arătat, că fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost interceptat telefonic şi filat operativ de către anchetatori în acest caz, scrie Mediafax.
Potrivit surselor citate, din documentele DNA de la dosar rezultă că procurorii au cerut unui judecător de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă, în septembrie 2014, „autorizarea, cu titlu provizoriu, pentru două zile, a interceptării şi înregistrării convorbirilor, comunicărilor şi mesageriei vocale efectuate prin telefon, precum şi localizarea prin mijloace tehnice a lui Jănică Poenaru”, inculpat în dosar. Tot atunci ar fi fost autorizată supravegherea video, audio sau prin fotografiere, pe o durată de 48 de ore, în intervalul menţionat, a lui Attila Korodi.
Câteva zile mai târziu, procurorii DNA au revenit şi au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie „autorizarea, timp de 16 zile, a interceptărilor, înregistrărilor şi localizării convorbirilor şi a comunicărilor telefonice avute de Poenaru, Hrebenciuc, Mătăşel, Kadas, Octavian şi Korodi, precum şi supravegherea audio-video sau prin fotografiere a lui Poenaru şi Korodi”.
Potrivit aceloraşi surse, interceptarea fostului ministru al Mediului s-a întins şi pe parcursul lunii octombrie, fără a se face menţiuni despre aspecte din discuţiile avute de Korodi.
Sursele citate au precizat că interceptarea lui Attila Korodi ar fi fost justificată prin faptul că acesta a fost apelat telefonic de unul dintre inculpaţii din dosar, care a aflat miza afacerii legate de retrocedări de păduri şi a încercat să apeleze la cunoştinţele pe care le avea.
Citește tot pe Mediafax.