Fosta directoare a Spitalului Județean Sibiu, reținută și acuzată că lua mită de la pacienți

Data publicării:
bancnote de 50 de euro bagate in buzunarul unui medic
Medic din Sibiu cercetat pentru luare de mită Foto; Profimedia Images

Fosta directoare a Spitalului General Căi Ferate din Sibiu a fost reținută de către procurori, fiind acuzată că a luat mită de 13 ori, pentru ca unii pacienți să primească acces mai ușor la servicii medicale, au anunțat procurorii vineri, 27 septembrie.

Publicația locală Turnul Sfatului scrie că medicul acuzat este Liliana Coldea, în vârstă de 52 de ani, în prezent medic primar cardiolog și medic primar în medicină internă, în cadrul aceluiași spital.

Ea este acuzată că, în perioada iunie-august 2024, a primit sume de bani și alte bunuri în schimbul unor servicii. Potrivit sursei citate, doctorița urmează să fie audiată în această după-amiază. 

„Inculpata, în calitate de medic în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani şi bunuri cu titlu de mită, din partea pacienților sau aparținătorilor acestora, atât pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar și ulterior îndeplinirii acestor servicii. În prezent se efectuează audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmând ca în cursul acestei zile procurorul să decidă cu privire la măsurile ce vor fi luate în continuare”, se arată în comunicatul citat.

La caz au participat trupe de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Editor : Andreea Stanciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri