Rami Ghaziri şi alte zece persoane, spun procurorii DNA, au pus la punct o puternică reţea de evaziune fiscală în domeniul alimentar.
Regele puilor, cum este supranumit omul de afaceri libanez, cu cetăţenie franceză, domiciliat în Ilfov, este administrator al mai multor societăţii comerciale din domeniul avicol din România.
El a fost arestat în 2013, în al patrulea dosar deschis de DNA pe numele său, dosar cunoscut sub numele Mafia alimentară din România.
În 2010, Rami Ghaziri, în calitate de reprezentant al SC Avicola Crevedia SA, a semnat un contract de consultanţă şi asistenţă managerială cu asistenta lui, care reprezenta offshore-ul Davana Holdings SA din Panama.
Procurorii spun că asistenta omului de afaceri nu avea nicio calitate în offshore-ul din Panama. Femeia ar fi ştiut că documentul este fictiv şi ar fi cunoscut şi destinatia ulterioară a sumelor de bani.
După semnarea contractului, timp de trei ani, între 2010 şi 2013, de la Avicola Crevedia SA au fost transferate astfel peste 1.6 milioane de euro către offshore-ul Davana Holdings SA. Plăţile au fost făcute cu titlu de "avans achiziţie" pentru echipamente care nu au fost niciodată livrate.
Davana Holdings SA a fost înregistrat şi încorporat în statul Americii centrale chiar de către firma de avocatură a bogaţilor lumii, Mossack Fonseca, conform datelor publice ale Registrului Public al Republicii Panama.
Singura persoană care putea să administreze depozitele de bani ale offshore-ului DavanaHoldings SA era chiar sora omului de afacerI libanez, Randa Ghaziri, susţin procurorii.
Pentru societatea fantomă Davana Holdings SA, sora Regelui Puilor avea deschise conturi la bănci din Liban, precum LEBANON & GULF BANK LGB BEIRUT.
Procurorii DNA cred omul de afaceri libanez a folosit această schemă timp de 7 ani.
„Modul de utilizare în fapt a sumelor de bani obţinute din rambursarea ilegală de TVA prin transferul periodic al acestora în contul DAVANA HOLDINGS SA din Panama, deschis la LEBANON & GULF BANK LGB BEIRUT, urmat de întoarcerea banilor în România sau în conturi personale din străinătate, prin plata din acest cont cu titlu de "salarii la negru", unor manageri ai SC AVICOLA CREVEDIA SA, majoritatea de naţionalitate libaneză. (…) Folosirea DAVANA HOLDINGS SA Panama pentru externalizarea unor sume de bani din contul SC AVICOLA CREVEDIA SA este uzitat de inculpaţi din anul 2006, de la preluarea societăţii", se arată în rechizitoriul DNA.
Datele procurorilor arată că Rami Ghaziri folosea offshore-ul din Panama ca un paravan de tip shell company. Prejudiciul total numai în acest dosar depăşeşte 25 de milioane de euro.
Informaţiile de la Registrul Public al Republicii Panama arată că Davana Holdings SA funcţionează din 5 Iulie 2005, nu are acţionari români, are un capital total de 10.000 de dolari americani, are acţiuni emise atât în firmă înregistrată, cât şi la purtător şi este controlată de patru identităţi tot din Panama.
Societatea anonimă înregistrată de Mossack Fonseca şi folosită în schema afacerilor sale de Rami Ghaziri, îl are ca preşedinte şi director pe un anume Francis Perez. Acest nume se regăseşte în alte peste 10.000 de societăţi fantomă înregistrate în paradisul fiscal al Republicii Panama. Cele mai multe sunt înregistrate tot de Mossack Fonseca.
Davana Holdings SA, offshore-ul folosit de Ghaziri, a fost precedat de altă societate fantomă, cu nume asemănător: Davana SA Panama, încorporată tot de Mossak Fonseca. Davana SA a fost înfiinţată pe 17mai 2005. Davana Holdings SA, pe 5 iulie 2005. Cele două au acţionari comuni, funcţionează la aceeaşi adresă şi sunt reprezentate legal de Mossak Fonseca.
În ianuarie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Rami Ghaziri, în stare de arest, pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani tot în formă continuată. Are sechestru pe mai multe bunuri şi conturi.