Elena Udrea a solicitat vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție audierea ca martori a fostului premier Emil Boc și a fostului ministru al justiției Cătălin Predoiu, în dosarul ''Gala Bute''.
La termenul de vineri al procesului, inculpații din acest dosar au fost întrebați ce martori doresc să fie audiați și ce probe propun în apărarea lor. Elena Udrea i-a indicat, printre alții, pe Emil Boc, Cătălin Predoiu, Dorin Cocoș, relatează Agerpres.
De asemenea, aceasta a solicitat efectuarea unei expertize financiare și trimiterea de adrese la Ministerul Dezvoltării pentru a fi puse la dispoziția instanței toate ordinele de ministru semnate de ea. În plus, Elena Udrea a cerut ca DNA să spună care este stadiul cercetărilor în cauzele disjunse din dosarul ''Gala Bute''.
Ulterior, Elena Udrea a făcut precizări pe Facebook referitoare la solicitarea de a fi audiat Emil Boc. Ea a ținut să spună că aceasta nu echivalează cu un denunț: „Deci, tocmai am terminat declaraţia în dosarul pe care îl am la ICCJ, supranumit Gala Bute. Astăzi am vorbit despre promovarea brandului turistic al României în cadrul acestei Galei. Revin cu amănunte. Deocamdată vreau doar să precizez că nu am avut ce să spun de domnul Boc, deci nu l-am acuzat de nimic, cu atât mai puţin nu "l-am denunţat", aşa cum pare că au înţeles unii jurnalişti”, a scris Elena Udrea.
Reacția lui Cătălin Predoiu
Liberalul Cătălin Predoiu a spus, vineri, că nu are nicio emoție dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute, după cum a solicitat Elena Udrea la Înalta Curte.
„Nu este prima dată, nu e treaba mea, e treaba judecătorilor, a procurorilor. Deocamdată, mă ocup de altceva”, afirmat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.
Fostul ministru al justiției a arătat că el și cu fostul ministru al finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, au „îndreptat” o hotărâre de Guvern propusă pentru a fi adoptată.
„Hârtiile sunt la Guvern, stenograma ședinței e la Guvern, toate condițiile în care s-a adoptat hotărârea sunt cunoscute. Am mai explicat. Eu și Ialomițianu am îndreptat o hotărâre care era propusă pentru a fi adoptată. Se întâmplă frecvent în Guvern. Sunt două chestiuni separate, una este adoptarea Hotărârii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu știu. Orice persoană care este solicitată este obligată să meargă la justiție, dar eu nu am nicio emoție în acest sens”, a adăugat Predoiu.