Membrii conducerii Institutului Cantacuzino sunt audiaţi marţi de procurori în dosarul vaccinului antigripal toxic. Deocamdată, se fac cercetări față de posibilele fapte penale sesizate de Ministerul Sănătății. La dosar a fost trimis şi raportul discutat în ultima şedință a CSAT.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică în acest caz.
Luni, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu, a fost audiat la Parchetul General. El le-a explicat anchetatorilor cum s-a dat avizul pentru vaccinul antigripal. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică.
Faptele de neglijență în serviciu au fost sesizate de Ministerul Sănătății acum două săptămâni, când a fost depusă plângerea penală la Parchetul Instanței Supreme.
Procurorii vor analiza și raportul transmis la sfârșitul săptămânii trecute în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care se sesizează posibile fapte de neglijență în serviciu și posibile infracțiuni la adresa sănătății populației.
Cea mai recentă criză de la Institutul Cantacuzino a pornit de la vaccinul antigripal din această iarnă, descoperit ca fiind toxic. Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spunea că este posibil ca cineva să fi sabotat producţia şi a cerut public ajutorul Serviciului Român de Informaţii.
Potrivit unui raport prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Institutul Cantacuzinonu există, se pare, un plan de business clar, bugetat, pentru următorii cinci - zece ani, iar personalul angajat pentru producţia vaccinului a început munca foarte târziu şi sub tensiunea incertitudinii păstrării posturilor.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu şi efectuarea unui studiu clinic fără respectarea normelor de bună practică.