Dosarul Tel Drum a ajuns la Secția de investigare a magistraților. În copie
Data actualizării: Data publicării:
Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea are calitate de suspect, a ajuns la Secția specială pentru investigarea magistraților, la a patra solicitare. DNA l-a trimis in copie.
„Corespondența în două situații a fost purtată direct cu Sectia de combatere a infracțiunilor asimilate. Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenți. Procurorul de caz și procurorul-șef secție au stabilit că compentența revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluționare. Firește, pentru că era și o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis și în copie dosarul secției”, a declarat Nistor.
El a anunţat că dosarul Tel Drum este aproape de final. „În dosarul Tel Drum mai sunt de efectuat acte de urmărire. Un raport de expertiză a fost depus chiar în luna decembrie. Procurorul are un plan de anchetă şi îşi ştie termenele”, a menţionat Nistor.
Practic, dosarul Tel Drum, cu toate probele strânse de procurorii anticorupție, este la Secția specială condusă de Gheorghe Stan și Adina Florea, secție înființată de actuala putere în ciuda criticilor formulate de magistrați și de oficialii europeni.
Urmează ca procurorul general, Augustin Lazăr, să decidă dacă ancheta va fi preluată de Secția de investigare a magistraților sau va fi continuată de procurorii DNA.
Procurorul Adina Florea a solicitat din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat. Este vorba, probabil, de procurorul de caz, Alexandra Lăncrănjan.
Adina Florea le-a transmis miercuri și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum două zile. Adică, vineri, 22 februarie.
„La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat”, a precizat Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat remis Digi24.
În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, în noiembrie 2017, între care constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. În acest dosar sunt de asemenea cercetați și au calitatea de suspecți mai mulți foști și actuali acționari ai companiei Tel Drum, despre care procurorii de la DNA susțin că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea Consiliul Județean Teleorman și când i-ar fi acordat societății o serie de contracte finanțate din fonduri europene, cu încălcarea legii, iar în schimb ar fi beneficiat de profitul adus de aceste contracte societății. Toate aceste acuzații au fost respinse însă de cei care sunt cercetați de mai bine de un an în acest dosar.