Luciana Mera, magistratul care se pensioneaza în iunie, nu a fost înlocuită din completul de 5 judecători care se ocupă de dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Este vorba de cazul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, contestă sentinţa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
Apelul în acest caz ar putea dura foarte puţin. Practic, în această fază a procesului, completul de 5 judecători de la Înalta Curte a decis să se administreze ca probe doar reaudierea a trei inculpaţi şi a cinci martori.
Anunţul rămânerii în complet a magistratului Luciana Mera a fost făcut de Instanţa supremă.
Potrivit Regulamentului de organizare si functionare administrativă a instanţei: "În cazul eliberării din funcţie a unui judecător care face parte din completul de 5 judecători sau a unui judecător supleant, preşedintele ori, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreşedinţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie desemnează, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, un judecător sau, după caz, un judecător supleant."
Judecătorul Luciana Mera a depus luna trecută solicitarea de eliberare din funcție prin pensionare, începând cu data de 1 iunie, atunci când va îndeplini condiția minimă pentru a putea solicita semnarea decretului pensionării.
La ultimul termen de judecată al procesului angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman s-au discutat probele, au fost admise o parte dintre ele, respectiv audierea a cinci martori și reaudierea a trei dintre inculpați, inclusiv a lui Liviu Dragnea.
Președintele PSD a transmis prin avocatul său că vrea să dea o nouă declarație în fața celor cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Toate aceste persoane au fost citate pentru termenul stabilit pentru 18 martie. În funcție de alte cereri, este de așteptat ca judecătorii să mai dispună alte termene lunare. Există așadar și posibilitatea ca până la pensionarea acestui judecător să se dea și o soluție definitivă în acest proces.