Procurorii au descoperit că directorul instituţiei de stat a luat bani din fondurile de investiţii ale companiei, pentru a plăti contractul cu firma de avocatură recomandată de Dan Şova, în condiţiile în care avea angajaţi şase jurişti. Fostul director CET Govora spune că a semnat contractul de 10.000 de euro pe lună, la presiunile senatorului.
Judecătorii Curţii Supreme au explicat de ce au decis că Mihai Bălan, directorul CET Govora, poate fi cercetat în libertate, în dosarul în care s-a cerut ridicarea imunităţii lui Dan Şova: "Inculpatul Mihai Bălan a relatat amănunțit modul în care a încheiat contractul de asistență juridică în discuție, la insistențele și presiunile exercitate de Șova Dan-Coman."
În plus, oficialul CET Govora ar fi recunoscut că a luat bani din fondul de investiţii al companiei, ca să achite plăţile lunare în valoare de 10.000 de euro, către firma de avocatură indicată de Dan Şova. Asta deşi instituţia de stat avea angajaţi nu mai puţin de şase jurişti.
Potrivit magistraţilor, 50% din sumă ajungea, aproape imediat, la Dan Şova, care îi folosea pentru a plăti ratele la casa cumpărată de la un coleg din PSD, deputatul Cristian Rizea.
"La începutul anului 2012, Dan-Coman Şova i-a spus martorei că suma de 5.000 euro ce trebuia transmisă lunar lui Cristian Rizea, reprezentând datoria lui Dan-Coman Şova către acesta, urmează să fie primită de la doamna avocat prin intermediul soţului acesteia", se arată în motivarea deciziei instanţei supreme.
Procurorii anticorupţie au atacat deja lăsarea în libertate a lui Mihai Bălan. Aşteaptă acum şi decizia Senatului în privinţa lui Dan Şova. Comisia juridică şi-a dat acordul pentru reţinerea şi arestarea acestuia, dar decizia are valoare consultativă pentru plen.