Directorul RA-APPS a fost reținut

Data publicării:
22 DNA-3

Directorul RA-APPS este acuzat că ar fi promis 8% din valoarea unui contract pentru a obţine lucrări publice prin firma pe care, potrivit procurorilor, o controlează din umbră - un contract în valoare de aproape 11 milioane de euro destinat modernizării drumurilor, reţelei de canalizare şi staţiei de epurare a apei din localitatea buzoiană Ghergheasa. Procurorii spun că şeful regiei ar fi obţinut acest contract cu ajutorul lui Cristian Bâgiu, pe atunci preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Fostul baron de Buzău, acum arestat la domiciliu într-un alt dosar de corupţie, ar fi făcut demersuri în acest sens pe lângă primarul localităţii Ghergheasa.

Am avut mai multe întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean în vara anului 2014, după ce s-a câştigat licitaţia. Pentru demararea lucrărilor, dânsul m-a sfătuit să plătesc din bugetul consiliului local o primă tranşă de 500 de milioane. L-am refuzat”, spune Paraschiv Popescu, primarul din Ghergheasa.

Contractul a fost semnat în mai anul trecut, însă până acum lucrările n-au avansat aproape deloc.

„În anul 2014 am primit 25 de miliarde, am plătit proiectarea în prima fază şi execuţie în luna decembrie. Circa trei kilometri de canalizare”, spune edilul.

Gabriel Surdu este directorul RA-APPS de opt ani şi a fost numit la conducerea instituţiei de Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit declaraţiei de avere, Gabriel Surdu are o avere de invidiat, mai ales că salariul său de bugetar este de aproximativ 1.000 de euro. Deţine şase terenuri de aproape 60 de hectare în judeţele Buzău, Brăila şi Ilfov şi împarte cu soţia sa, deputatul PNL Raluca Surdu, două case în Snagov şi una în Bucureşti. În plus, din 2013 deţine şi o şalupă şi un sky jet. Gabriel Surdu are şi depozite bancare de aproape un milion şi jumătate de lei.


ACTUALIZARE 18.05. Procurorii DNA au emis o ordonanță de reținere pe numele directorului RA-APPS, Georgian Surdu, acuzat de corupție.

ACTUALIZARE 15.33. Georgian Surdu a ajuns la sediul central al DNA.


 „În cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul București și județul Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri