Este al 11-lea parlamentar trimis în judecată pentru conflict de interese de Parchetul General, în urma unor investigații ale Agenției Naționale de Integritate, pentru că și-au angajat rudele la cabinetele de circumscripție.
În rechizitoriul întocmit de procurori reiese că acest deputat și-ar fi angajat fiul la cabinetul parlamentar în perioada 2009-2012 și l-ar fi plătit, deși legea interzice o astfel de relație contractuală la acbinetul parlamentarilor.
Dosarul a fost înaintat de la Parchetul General la instanța supremă, acolo unde judecătorii vor constata dacă Florin Pâslaru este vinovat sau nu de comiterea respectivei fapte.
Parchetul General are în lucru de la Agenția Națională de Integritate 27 de dosare care privesc comiterea acestei fapte de către parlamentari. În total, pe rolul acestei unități de parchet sunt 137 de dosare întocmite la sesizarea ANI.
Agenția Națională de Integritate a cerut încă din mandatul trecut revocarea lui Florin Pâslaru din Parlament, în condițiile în care raportul de incompatibilitate al acestuia rămăsese definitiv.
Florin Pâslaru a rămas însă parlamentar, deoarece Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis că acesta nu este incompatibil.
Mai mult chiar, Florin Pâslaru a fost ales pentru un nou mandat, care a fost validat în ciuda contestației făcute de ANI.
Raportul Comisiei Europene din ianuarie 2013 recomanda parlamentarilor găsiți în incompatibilitate de ANI să demisioneze. Printre aceștia se afla și Florin Pâslaru, care nu a renunțat la mandat.