Video Declarații halucinante ale criminalului de la Grădina Botanică din Craiova. Cum și-a motivat faptele în fața judecătorilor

Data actualizării: Data publicării:
crima craiova
Sursă foto: captură Digi24

Plictiseala l-ar fi condus pe criminalul de la Grădina Botanică din Craiova să-și atace victimele. Aceasta este declarația halucinantă făcută în fața judecătorilor, după ce avocatul criminalului a cerut schimbarea încadrării din omor calificat, în omor simplu.

În vara anului 2023, o adolescentă în vârstă de 14 ani şi prietenul acesteia au fost atacați în timp ce se plimbau în Grădina Botanică din Craiova. Adolescenta și-a pierdut viața în urma atacului, iar prietenul fetei a fost grav rănit. Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea 17 ani la acel moment şi era elev la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”. El a fost trimis în judecată pentru omor calificat și tentativă de omor în septembrie 2023.

Criminalul a declarat în fața judecătorilor că era plictisit atunci când și-a atacat victimele, iar plictiseala ar fi survenit în urma unei tulburări de personalitate de care ar suferi autorul atacului. Mai mult, acesta a mărturisit faptul că a vrut doar să sperie victimele.

În sala de judecată s-a aflat și tânărul înjunghiat care a scăpat cu viață în urma atacului. Acesta afirmă că atacul a fost cu premeditare și că pedeapsa de 15 ani pentru criminal este prea mică.

„E imoral, adică 15 ani sunt deja puțini. Adică, să încerci să scazi de la 15 ani când viețile noastre au fost afectate atât de grav nu este normal. Eu am fost acolo, știu cum s-a simțit. Nu a fost un om care s-a plictist, asta e o porcărie, nici nu trebuie să zic asta, sau care a avut un impuls, nu! El a venit cu planul să omoare pe cineva, adică doar o minte foarte dereglată poate să vină cu un astfel de plan și nu poate să fie decât cu premeditare. Am fost vânați ca animalele și nu s-a oprit până nu a crezut că ne-a omorât pe amândoi”, povestește victima.

Apropiații fetei ucise au trăit momente grele în sala de judecată pe tot parcursul procesului.

„Eu l-am privit de câteva ori în ochi. Aroganță, mai mult, și îngrijorare că va trebui să stea acolo, pentru că el și-a pus masca să nu fie găsit. Nicidecum nu este o părere de rău”, povestește Flavius Lungu, tatăl fetei ucise.

Criminalul de la Grădina Botanică din Craiova a încercat să scape cu o pedeapsă mai mică și cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor din omor calificat în omor și din tentativă de omor calificat în tentativă de omor. Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A primit doar un avertisment pentru viteză de la polițistul care a oprit-o și i-a schimbat viața...
Digi FM
Cum arată ceasul de 3 milioane de dolari purtat de Salman Khan. 714 diamante împodobesc accesoriul realizat...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
ÎPS Teodosie, despre cum trebuie să se roage femeile acasă: “Cu capul acoperit, în fustă. Să nu se roage în...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...