Cei opt oameni ai legii sunt acuzaţi că au făcut scut în jurul colegului lor Marius Maghiari şi că au încercat să muşamalizeze un accident provocat de acesta. Printre poliţiştii cercetaţi se numără adjunctul de la Brigada Rutieră și șeful Secției 2 Poliție. Marius Maghiari este acuzat că a dat peste un pieton, a fugit de la locul accidentului, iar cei opt colegi sunt suspectaţi că l-au testat târziu cu etilotestul și i-au întocmit dosar penal în ultimul moment.
Marius Maghiari: „Eu am ajuns la un consens cu victima, la un acord de împăcare, să mergem la un mediator. Victima, când m-am întâlnit cu ea, a refuzat să mai mergem acolo deoarece a fost sunată de la procuratură şi a fost insistent chemată să declare accidentul. Nu m-au avantajat cu nimic: eu figurez fără permis, figurez cu dosar întocmit”.
Varianta fostului șef de la Biroul de Accidente Grave este acceptată parţial de magistraţi.
Judecătorii spun că singurul lucru de care ar putea să fie acuzat Marius Maghiari e că a părăsit locul accidentului pentru a transporta la spital femeia pe care a lovit-o pe zebră.
Bărbatul nu scapă însă de urmările accidentului pe care l-a provocat şi care fac obiectul unui alt dosar penal. Procurorii au încercat să demonstreze că adjunctul de la Brigada Rutieră ar fi intrat pe fir pentru a influenţa ancheta, încercând să își influențeze subalternii și să se asigure că Marius Maghiari va scăpa de probleme.
Judecătorii spun nu există probe nici măcar pentru acuzațiile împotriva adjunctului de la Rutieră, iar acesta nu poate să fie arestat doar pe baza unor speculații.
În acest moment, din lotul de poliţişti anchetaţi, doar Marius Maghiari se află sub control judiciar. Procurorii au anunţat însă că nu renunţă, vor face recurs la decizia judecătorilor şi vor cere unui alt complet de magistraţi să reanalizeze probele din dosar.