Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar în dosarul publicării protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI

Data actualizării: Data publicării:
darius-valcov-curtea-de-apel-inquam-george-calin (2)
Foto: George Calin/ Inquam Photo

Fostul consilier guvernamental Darius Vâlcov a scăpat vineri de măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, decisă în dosarul în care este acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, pentru publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI.

Actualizare 15:40. Curtea de Apel București a admis apelul făcut de Darius Vâlcov și a decis revocarea controlului judiciar. Decizia este definitivă.


Darius Vâlcov a contestat controlul judiciar la Curtea de Apel Bucureşti.

„Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii”, a anuţat marţi DIICOT.

Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentul pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

În 24 august 2018, Darius Vâlcov, la acel moment consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016.

Urmărirea penală in personam în aces caz a fost începută de DIICOT pe 27 februarie, ca urmare a sesizării depuse de SRI la data de 28 august 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri