Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis, miercuri, punerea în libertate a fondatorului Asociaţiei Kasta Morrely, care a fost arestat preventiv, în urmă cu o săptămână, într-un dosar de trafic de minori.
Astfel, completul de judecată a desfiinţat hotărârea Tribunalului Iaşi de a-l trimite pe Morel Bolea în arest pentru 30 de zile.
„Admite contestaţia formulată de inculpatul Morel Bolea împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi (...) încheiere pe care o desfiinţează integral. Rejudecând cauza (...), respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Morel Bolea, formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului arestat preventiv, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, se precizează în încheierea de şedinţă postată pe site-ul Curţii de Apel Iaşi.
Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă, iar cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.
Fondator al Asociaţiei Kasta Morelli, Morel Bolea a fost arestat pe 10 noiembrie, pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.
Patron al unei agenţii de modelling, Morel Bolea a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore în urma a cinci percheziţii efectuate pe 9 noiembrie de procurorii DIICOT Iaşi şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.
Conform DIICOT, în momentul efectuării percheziţiei domiciliare, bărbatul se afla în imobil împreună cu alte 11 persoane de sex feminin, informează Agerpres.
„În urma celor cinci percheziţii domiciliare efectuate, organele de cercetare penală au identificat şi ridicat sumele de 49.000 de euro, 51.000 de lei şi 3.000 de dolari, 24 de telefoane mobile, 13 laptopuri, 19 carduri USB şi 9 hard disk-uri externe, precum şi înscrisuri şi alte documente de interes în cauză. În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost efectuate împreună cu BCCO Iaşi. Activităţile au beneficiat de sprijinul unei organizaţii nonguvernamentale, specializată în prevenirea şi combaterea traficului de persoane”, se menţionează într-un comunicat al DIICOT Iaşi.
Conform aceleiaşi surse, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de procedură penală.
Editor : Liviu Cojan