Costel Căşuneanu a dat statul în judecată în anul 2010. Omul de a afaceri a invocat că au fost date presei interceptări care i-au afectat imaginea și care i-au adus grave prejudicii atât lui, cât și afacerii sale.
Acesta susține că ar fi pierdut zeci de milioane de euro din cauza faptului că partenerii de afaceri și-ar fi pierdut încrederea în firma sa, în urma publicității din jurul dosarului penal.
Căşuneanu a invocat la CEDO și condițiile precare din arestul Poliției București unde a petrecut trei zile în urma arestării sale preventive.
Omul de afaceri a mai adăugat faptul că a fost plimbat încătușat prin fața camerelor de filmat, încălcându-i-se astfel dreptul la imagine.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat dreptate în ceea ce privește condițiile din arest, cât și interceptările. Prin urmare, statul român trebuie să îi plătească lui Cășuneanu 4.000 de euro.
În primă instanță, cea de fond, completul de trei judecători a decis condamnarea lui Cătălin Voicu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.
Marius Locic și Costel Cășuneanu au primit de asemenea pedepse cu executare: fiecare câte patru ani. Pentru cel din urmă, instanța supremă a decis suspendarea pedepsei, pentru o perioadă de probă de șapte ani.
Judecătorul Florin Costiniu a fost singurul dintre cei patru inculpați care a primit o pedeapsă cu suspendare, de trei ani de închisoare.
Dosarul se află acum la completul de cinci judecători al instanţei supreme, următorul termen fiind 22 aprilie.