Aceeași acuzație este adusă și celoralte 12 persoane implicate în dosar. Printre aceștia sunt vicepreședintele CJ, mai mulți directori din cadrul consiliilor din Consiliu, dar și despre oameni de afaceri din județ.
Procurorii DNA susțin că cei din conducerea CJ Harghita ar fi acordat în anul 2010 unei societăți comerciale din județ un contract de reabilitare a unui drum județean, deși nu oferta depusă de această firmă îndeplinea condițiile legale de acordare a acelui contract.
Procurorii mai susțin că, în 2010 și 2011, conducerea Consiliului ar fi achitat către firma respectivă în plus față de o altă ofertă depusă la acea licitație mai bine de 1 milion de euro.
Acest dosar instrumentat de procurorii anticorupție a ajuns pe masa a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu-Mureș.
Borboly Csaba, cercetat în libertate pentru fapte de corupţie, şi-a reluat activitatea luna trecută la conducerea CJ, după trei luni, întrucât interdicţia de exercitare a funcţiei a expirat, iar DNA Mureş nu a mai solicitat prelungirea acesteia.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, în 13 mai, de către procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.