L. C. Kovesi scapă și de a treia cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi iesire sectia speciala inquam octav ganea ED_20190307185710_ogn_3955
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, acțiunea formulată de Inspecţia Judiciară împotriva fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. Este a treia cercetare disciplinară de care scapă fosta șefă anticorupție.

Actualizare 13:10. Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de Laura Codruța Kovesi, acuzată că nu a respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, au precizat surse din CSM citat de Mediafax.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au respins, la ședința de luni a Secției, acțiunea disciplinară formulată de inspectorii judiciari față de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

CSM a anunțat, oficial, respingerea acțiunii disciplinare și arată că decizia poate fi atacată, în 15 zile, la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Kovesi a fost cercetată pentru că nu ar fi respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în respectiva cauză.


Inspecţia Judiciară a exercitat o acţiune disciplinară împotriva Laurei Codruţa Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul DNA Ploieşti, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

IJ a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "pentru nerespectarea (...) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004".

"Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", preciza IJ într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri