Sorin Pantiș și-a argumentat cererea afirmând că, din cauza mediatizării cazului, există o presiune asupra judecătorilor.
„În subliminalul oricărui judecător, de la o curte de apel, de la orice curte de apel, unde au existat astfel de evenimente, există o presiune continuă”, a spus el.
În opinia fostului ministru, „datorită mass media, domnul Voiculescu este un star în acest proces, nu trebuie să tăgăduim”.
În acest dosar, Dan Voiculescu este acuzat că a înşelat statul cu 60 de milioane de euro în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.
Şi Dan Voiculescu a cerut strămutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, solicitarea fiind respinsă de ICCJ în 11 iulie. Avocatul lui Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a motivat cererea, în faţa instanţei, prin faptul că există suspiciunea că imparţialitatea judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti ar putea să fie înfrântă de "presiunea mediatică fără precedent" care se face în acest caz.
Dosarul pivind privatizarea ICA are următorul termen la Curtea de Apel Bucureşti în 4 august.
În 26 septembrie 2013, la fondul dosarului, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.