Bogdan Muraru, avocat: „Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staţionau, stăteau pe loc, păşteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mişcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră.”
Iniţial, avocatul șoferiței din Iași, care s-a ales cu permisul suspendat pentru o lună din cauză că ar fi circulat cu viteză, a făcut o contestație în instanță fără să știe ce surprize urmau să scoată la iveală înregistrările de pe aparatul radar. Nu doar caii care pășteau aveau o viteză amețitoare, conform dispozitivului folosit de agenții de la Rutieră. Una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul este înregistrată de radar cu 79 de kilometri pe oră. Legislaţia spune că aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute în trafic înainte de a înregistra vitezele pentru eventuale sancţiuni.
Bogdan Muraru, avocat: „El ia mai multe cadre şi se autoreglează singur, îşi face calculele, înţelegeţi?! Ei probabil n-au făcut lucrul acesta şi atunci nu indica corect. Asta este ideea, vă spun în proporţie de 99 la sută.”
Mai mult, conform măsurătorilor femeia ar fi atins, la volan, în numai o secundă, 3 viteze diferite.
Bogdan Muraru, avocat: „Prima oară autoturismul a fost surprins în interiorul aceleiaşi secunde cu viteza de 101 kilometri la oră, ulterior la diferenţe de câteva sutimi de secundă cu 61 de kilometri, pentru ca ulterior în cadrul aceleiaşi secunde să fie surprins cu 91 la oră.”
Un motiv invocat în contestaţie este şi faptul că imaginile sunt neclare. Prea multe semne de întrebare pentru judecătorii care au decis să dea câştig de cauză şoferiţei chiar pe baza probelor agenţilor de la rutieră. Totuşi, sentinţa nu este definitivă.