„Ceea ce mi s-a întâmplat mie i se poate întâmpla oricărui ales local şi vreau să vă spun fără nicio rezervă acest lucru. La ora actuală este un pericol, e un risc să lucrezi în administraţie, pentru că orice lucru se poate interpreta. Din informaţiile pe care le am e blocaj în Consiliul Judeţean la ora actuală, dar nu numai în Consiliul Judeţean, e blocaj în foarte multe administraţii, pentru că oamenii au început să aibă teamă ca să mai semneze orice. Nu vă ascund faptul că şi eu aş avea acum teamă, pentru că, chiar dacă s-a întâmplat ceva, s-a întâmplat dintr-o greşeală, nicidecum din dorinţa de a săvârşi vreo ilegalitate”, a spus Căncescu, la ieşirea din arest.
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov şi-a susţinut în continuare nevinovăţia în faţa jurnaliştilor şi a spus că ceea ce i s-a întâmplat a fost "o măsură prea dură". Căncescu a mai spus că aşteaptă să înceapă procesul pe fond, lucru care se va întâmpla cel târziu in luna aprilie.
Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii octombrie 2014, pentru fapte de corupţie. În tot acest timp, atribuţiile de şef al Consiliului Judeţean Braşov au fost preluate de vicepreşedinţii instituţiei. De mai multe ori, însă, activitatea consiliului a fost blocată din cauza procedurilor de numire a unui ordonator de credite.
În acelaşi dosar mai este judecat şi deputatul Ion Diniţă, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită si spălare de bani.