Videanu a venit la sediul DIICOT, în jurul orei 10.30, însoţit de avocatul său. După aproximativ jumătate de oră de discuţii cu procurorii a ieşit din sediul Direcţiei, dar a refuzat să facă declaraţii, susţinând doar că justiţia trebuie făcută de procurori.
În acest dosar, Videanu era cercetat până acum pentru abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Pentru noua acuzaţie, de complicitate la delapidare, procurorul general a făcut cerere la Preşedinţie pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale, având în vedere calitatea de ministru la data săvârşirii faptelor.
Klaus Iohannis i-a a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a lui Adriean Videanu, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a acestuia.
Referatul întocmit de către procurorii DIICOT arată că, în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, şi în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniştri, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr de şase Ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către Ioan Niculae şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale exclusiv din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.