23 de ani de închisoare pentru moartea unui polițist
Data actualizării: Data publicării:
Este vorba despre omul de afaceri turc Abdullah Ataș, care a dat intenționat peste un polițist de circulație, în urmă cu doi ani.
Sentința, care nu este definitivă, a fost dată după ce judecătorii au amânat de nouă ori pronunțarea.
Abdullah Ataș a fost condamnat la 23 de ani și șase luni de închisoare pentru omor calificat, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.
Omul de afaceri trebuie să plătească și daune de 400.000 de euro rudelor polițistului.
„Poliţistul se afla într-un filtru la intersecția străzilor N. Caramfil cu şoseaua Pipera în momentul în care a observat un autoturism ce venea cu viteză. A făcut semn de oprire, acesta a încetinit viteza dând semn că ar opri, moment în care a accelerat şi l-a acroşat pe poliţist purtându-l pe capotă 500 de metri, ulterior aruncându-l pe carosabil. Acesta şi-a continuat deplasarea pentru încă 2 km, moment în care a lovit un scuar şi ulterior a fost proiectat într-un gard de pe margine”, potrivit polițiștilor.
Șoferul, care băuse alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ trei km, până în comuna Pipera, unde a lovit un gard. Avea alcoolemie de 1,65 şi conducea cu 180-200 de kilometri pe oră.
Abdulah Ataş deține de ani de zile unul din cele mai cunoscute lanțuri de magazine care vând corpuri de iluminat în Capitală. A pornit primele afaceri în România în urmă cu 21 de ani. Afacerea a crescut rapid, iar firma a semnat contracte din ce în ce mai importante. Printre clienţii săi se numărau hoteluri de lux, clinici private, spaţii comerciale, dar şi alte firme de design interior.
În 2012, însă, Ataş Lighting, compania afaceristului turc, a început să aibă probleme. Firma a intrat în faliment, dar Abdulah Ataş a înregistrat o altă firmă la Registrul Comerţului şi a continuat afacerea. În această nouă companie, el este asociat cu alţi trei cetățeni turci: Ahmet Ataş, Mehmet Ataş şi Cafer Ataş.
Schimbarea denumirii nu a îndreptat prea mult lucrurile. Magazinul din Otopeni, unul dintre cele trei din Capitală, a fost primul pe care au pus lacătul. Clădirea e folosită momentan ca depozit, iar produsele au fost ambalate şi puse în cutii. Proprietarii vor să scape de imobil, aşa că l-au pus la vânzare.