Arhiepiscopul Tomisului consideră că „orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet”. Afirmaţia a fost făcută în emisiunea la care acesta participă săptămânal la un post de radio. În aceeaşi emisiune, Teodosie a vorbit şi despre „patima statului la telefon”.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrebat, în emisiunea „Cuvântul ierarhului” la care participă săptămânal la un post de radio, cum putem scăpa sau controla atacurile de panică.
„Sigur, orice atac de panică însemnează o împuţinare de suflet. Şi pot avea atac de panică şi copiii, şi adulţii, şi vârstnicii. Oricine poate să aibă un atac de panică”, a răspuns Teodosie.
Aceasta a fost singura afirmaţie a clericului cu privire la acest subiect.
Înaltul ierarh a făcut declaraţii şi despre „patima statului la telefon”, potrivit News.ro.
„Patima aceasta a statului la telefon nu poate fi mai rea decât fumatul, că nu înghiţi nimic, nu inhalezi nimic, dar poate fi o patimă în sensul că omori timpul sau vorbeşti ce nu trebuie şi multe altele. Copiii, într-adevăr, pot fi copleşiţi, împătimiţi de telefon sau tabletă. Orice este exagerat este şi dăunător. De aceea părinţii trebuie să aibă mare grijă de educaţia din vremea noastră”, mai afirmă arhiepiscopul.
Este morală donarea de organe?
Arhiepiscopul Tomisului şi-a exprimat public opinia despre donarea de organe, întrebat despre acest subiect în emisiunea la care participă cu regularitate, la un post de radio. Teodosie consideră că donarea de organe este morală atunci când e vorba despre organele pereche, „dacă suntem conştienţi că nu ne afectează viaţa noastră biologică”, considerând că organele nepereche „nu e moral să le donăm”.
„Organele nepereche nu este moral să le donăm, dar organele pereche, dacă suntem conştienţi că nu ne afectează viaţa noastră biologică, putem să le dăm. Cum sunt rinichii, adeseori se fac donaţii de rinichi”, a declarat arhiepiscopul Tomisului în emisiunea la care participă în mod regulat la un post de radio.
Statistici date publicităţii la sfârşitul lunii aprilie de conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant arată că numărul donatorilor de organe s-a dublat, în prima parte a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut. De la începutul anului şi până pe 25 aprilie au fost prelevate organe de la 26 de donatori aflaţi în moarte cerebrală şi au fost realizate 75 de transplanturi, cele mai multe fiind renale şi hepatice. În două situaţii, plămânii prelevaţi au fost trimişi pentru realizarea de transplanturi la spitale din străinătate.
Editor : Liviu Cojan