Bolnavii care au nevoie de investigații sau proceduri medicale la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești sunt nevoiți să stea minute bune în ploaie, pentru a-și aștepta rândul. Printre ei sunt inclusv persoane în scaun cu rotile sau oameni în cârje, care așteaptă să ajungă la Ortopedie.
Presa locală a surprins în imagini momentele tensionate petrecute la Spitalul Județean Ploiești, acolo unde s-au format cozi de zeci de pacienți care stau pur și simplu în ploaie, așteptând triajul epidemiologic și mai apoi să fie îndrumați către specializarea medicală de care au nevoie.
Singurul loc ferit de ploaie, sub o copertină, motiv de scandal între bolnavi
În singurul spațiu acoperit din curtea spitalul s-au înghesuit zeci de persoane care, ulterior, au fost surprinse în timp ce se îmbrânceau.
Doar la intrarea în unitatea medicală există un loc acoperit, ferit de ploaie, iar oamenii fără umbrele s-au îngrămădit și au uitat complet de distanțarea impusă de pandemia de coronavirus. Mai mult, doi bărbați s-au îmbrâncit, cel mai probabil din pricina nervilor întinși la maximum. La această intrare a spitalului oamenii așteaptă ca o infirmieră să iasă și să strige specializarea sau secția la care să intre următorul pacient.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Potrivit oamenilor, pentru a ajunge să fie tratați în ambulatoriul Spitalului din Ploiești, aceștia trebuie mai întâi trebuie să aștepte la cortul de triaj, unde intră câte unul să li se ia temperatura și sunt întrebați la ce secție a spitalului vor să meargă. Aici se așteaptă cel mai mult timp în ploaie, nefiind niciun loc acoperit, informează ziarulincomod.ro. Jurnaliștii sursei citate, care au fost prezenți la fața locului, scriu că oamenii au așteptat 30-45 minute să li se facă triajul, apoi au mers câțiva metri mai în spatele curții, unde așteaptă să intre în spital. La rând au stat inclusiv oameni în scaune cu rotile sau în cârje, care aveau nevoie de consultații la ortopedie.
Editor : Alexandra Andronie