Imagini dezolante. Ce a rămas în urma incendiului de la fabrica Solina
Data publicării:
Intervenția pompierilor pentru lichidarea focarelor de la fabrica de condimente Solina din Alba Iulia continuă, la trei zile după izbucnirea incendiului.
Incendiul puternic izbucnit sâmbătă dimineaţă, care a distrus fabrica de condimente Solina din Alba Iulia, nu a fost stins complet nici după trei zile de intervenții. Pompierii intervin şi marți pentru lichidarea incediului de la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial Alba Iulia. Potrivit alba24.ro, marți, pompierii vor acționa ajutați de utilaje grele, puse la dispoziție de un operator economic contractat de Solina, care au rolul de a facilita accesul spre focarele de incendiu ascunse.
Solina România, fosta fabrică de condimente Supremia, este membră acum a grupului Solina și este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind totodată unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței est-europene. Exportă pe patru continente și achiziționează materie primă din 80 de țări. Fabrica are peste 250 de angajați.
În urma incendiului, grupul Solina a anunţat că nu va renunţa la activităţile de producţie din România şi că în perioada următoare activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale companiei din Europa până la remedierea situaţiei din ţara noastră.