Video George Simion condamnă decizia de a trimite un sistem Patriot Ucrainei: Cer ca aceasta să fie luată după alegerea noului președinte

Data publicării:
george simion
Liderul AUR, George Simion. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul AUR, George Simion, condamnă decizia CSAT de a trimite un sistem de rachete Patriot  în Ucraina. Acesta solicită ca decizia să fie luată după alegerea noului președinte al României. „Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT, de a renunţa la apărarea de tip Patriot pentru România şi de a acorda acest sprijin pentru Ucraina”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT, de a renunţa la apărarea de tip Patriot pentru România şi de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca preşedinte al României nu voi implica ţara noastră şi nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacităţi de apărare. De aceea, vă anunţ oficial, pentru că sunt candidatul cu şanse mari de a intra în turul doi de alegeri şi pentru că sunt singurul candidat cu şanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidenţială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului preşedinte al României”, a declarat George Simion, într-un mesaj video postat pe pagina sa de pe rețeaua socială Facebook, potrivit News.ro. 

Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a decis, joi, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, donarea către Ucraina a unui sistem Patriot. Condiţia donării este continuarea negocierilor ţării noastre cu Aliaţii, în special cu partenerul strategic american, în vederea obţinerii unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoii de asigurare a protecţiei spaţiului aerian naţional, de modernizare a Armatei României şi de asigurare a interoperabilităţii cu sistemul NATO.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un bărbat condamnat la moarte așteaptă de 45 de ani în închisoare să-i fie aplicată sentința, dar, ajuns la...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Anca Țurcașiu. Artista a ajuns de urgență la spital: „Am scăpat de o...
Film Now
Mark Wahlberg, declarații inedite despre Halle Berry, alături de care joacă în „The Union: Cred că este...
Adevarul
Dacă Franța va intra în blocaj, șocul va fi resimțit din România până în SUA. „Avem două scenarii în turul 2...
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...