Video Furtunile au făcut prăpăd în țară. Case lăsate în beznă, mașini distruse și copaci smulși din rădăcini. Zeci de localități afectate

Data actualizării: Data publicării:
intervenție pompieri acoperiș
Echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 20 imobile, precum şi pentru degajarea a 203 copaci şi cinci stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate. Foto: Captură Digi24

Aproape o sută de localități din jumătate de țară au fost devastate de furtunile puternice. Case și curți au fost inundate, copacii au fost smulși din rădăcini și mai mulți oameni au rămas în beznă. În Prahova, mii de gospodării au rămas fără curent electric din cauza vijeliilor. Vântul puternic a pus la pământ stâlpii de electricitate și a rupt cablurile. 

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor meteo, în 98 localităţi din 22 de judeţe şi municipiul Bucureşti, zone în care s-a intervenit şi pentru evacuarea apei din şapte case, 24 curţi şi şase beciuri şi subsoluri.

„Încă de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii salvatori din judeţele aflate sub incidenta acestora au fost la datorie, în sprijinul autorităţilor şi al cetăţenilor, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres. 

Echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 20 imobile, precum şi pentru degajarea a 203 copaci şi cinci stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.

Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeş, un generator electric (410kWA) din cadrul ISU Alba a furnizat energie electrică până la remedierea situaţiei.

„Din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare,traficul a fost temporar blocat pe un drum naţional (DN 1/IF) şi pe două magistrale feroviare (CF 500 şi CF 400). Echipe specializate s-au aflat în teren şi au depus eforturi pentru remedierea situaţiei şi reluarea traficului rutier şi feroviar în cel mai scurt timp", arată sursa citată.

De asemenea, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care să pună în pericol vieţi şi bunuri, la nivel naţional, au fost transmise şase mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Teleorman şi Suceava. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este Keir Starmer: 10 lucruri de știut despre noul prim-ministru al Marii Britanii
Digi FM
"Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aş fi bătut să te am". Mesajul emoționant al soției portarului...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Tom Cruise, apariție rară alături de sora sa, Marian. Cei doi au fost surprinși pe aeroport, în ziua când...
Adevarul
Șoferii români se plâng de amenzile date în Grecia: „Este prima dată în cei 11 ani, de când venim” FOTO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
De ce nu ar trebui niciodată să stropești cu apă un câine pe caniculă: „Îi vei face și mai mult rău”
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...