Zeci de zboruri anulate de Fly Romania. Mii de pasageri păgubiţi aşteaptă restituirea banilor de luni de zile

Data publicării:
flz

 

Compania Fly Romania anunţa în primăvară că va opera opt curse pe săptămână spre Bucureşti şi trei spre Verona de pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, începând cu 15 mai. De atunci, a programat 138 zboruri, dar numai 50 au fost onorate. 88 de curse au fost aşadar anulate. În avioanele respective ar fi trebuit să circule peste 2000 de pasageri care au plătit biletele, dar care nu şi-au primit banii înapoi nici acum.

Printre pasagerii păgubiţi de compania aeriană se află şi Cătălin Cazan. El a achiziţionat două bilete dus-întors spre Verona. Cursele au fost anulate, dar Cătălin nu a primit nici acum banii înapoi, deşi a făcut toate demersurile necesare.

Potrivit regulamentului Comisiei Europene 261/2004, pasagerii ale căror zboruri sunt anulate trebuie să fie redirecţionaţi spre alte curse. Operatorul de zbor are obligaţia să ramburseze sumele plătite pentru bilete şi să ofere compensaţii de 250 de euro pentru distanţe mai mici de 1500 de kilometri.

Pasagerii păgubiţi au deschis şi o pagină pe reţeaua Facebook, unde se plâng că nu au fost anunţaţi de anularea zborurilor şi că nu au primit banii achitaţi pe bilete. Pe site-ul companiei aeriene destinaţiile sunt în continuare disponibile

Acolo unde gradul de încărcare a fost foarte scăzut, managementul companiei a decis să nu opereze acele curse, pentru că ele ar fi fost operate în pierdere”, a spus reprezentantul de comunicare al companiei, Daniel Crainic. El precizează că vor exista zboruri anulate şi în perioada următoare.

Am cumpărat şase bilete. (...) Cinci au fost anulate. În luna mai a fost prima anulare de zbor, iar din mai, luna a cincea, până în august, luna a opta, sunt trei luni. Nu am recuperat pe cele cinci bilete nici un ban”, spune Adrian Buciu, lector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Situaţia aduce pierderi şi aerogării din Timişoara. Prin contractul semnat cu firma condusă de Ovidiu Tender, aeroportul ar fi trebuit să înregistreze un profit mai mare cu 10% pe an.

Aeroportul, în acest caz, este la fel ca şi pasagerii. Oarecum dezavantajat, nu păgubit ca şi pasagerii, pentru că a anticipat nişte venituri care nu s-au mai realizat prin neoperarea acestor contracte încheiate cu Fly România. Noi am previzionat nişte venituri în baza cărora am făcut un buget de cheltuieli”, declară Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată azi Andrei Găluț, unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, la 9 ani de la tragedia din...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Ce se află în spatele aspectului clar întinerit al lui Brad Pitt. Actorul ar fi investit 130.000 de dolari în...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani